Poluare în București! Tánczos Barna şi Nicuşor Dan s-au întâlnit pentru a lua măsuri concrete

Poluare în București

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, şi primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, au discutat, marţi, despre poluarea din Bucureşti şi măsurile concrete care pot fi implementate pentru reducerea acesteia.

Avem poluare în București și depășește cotele maxime! Cei doi politicieni au stabilit calendarul extinderii punctelor de măsurare în aglomerarea Bucureşti-Ilfov.

”Una dintre temele discutate a fost situaţia privind calitatea aerului la nivelul municipiului Bucureşti – temă care face obiectul unei proceduri de infringement declanşată de Comisia Europeană împotriva României – precum şi episoadele de creşteri ale poluanţilor înregistrate în ultima perioadă”, a transmis Ministerul Mediului.

Mai mult, cei doi au discutat au: „stabilit calendarul extinderii punctelor de măsurare în aglomerarea Bucureşti-Ilfov, precum şi despre măsurile concrete de îmbunătăţire ale calităţii aerului pe care autoritatea locală urmează le implementeze”.

Poluare în București la limite maxime!

Potrivit sursei citate, în ceea ce priveşte managementul deşeurilor în Bucureşti şi creşterea gradului de reciclare, cei doi oficiali au convenit stabilirea, cât mai curând posibil, a unei întâlniri la care să participe şi primarii celor 6 sectoare ale Capitalei, pentru stabilirea unei strategii unitare privind gestionarea deşeurilor.

Datele privind media poluării în lume, în 2020, arată că Bangladesh a fost cea mai poluată țară, cu un indice al calității aerului de 165. În Otopeni, acest indice a ajuns în noaptea de Ajun la 173.

Toate platformele independente de monitorizare a calității aerului au depistat cantități mari de particule PM 2.5, foarte dăunătoare pentru sistemul respirator. Ceea ce înseamnă că avem poluare în București aproape în toate zonele orașului!

1ba7e9c4b95edb20e1a3998ee96732e8a15ae19f

Platforma Aerlive a depistat depășiri de până la 100 de migrograme pe metru cub în zonele Piața Romană și Iuliu Maniu, de 4 ori mai mult decât limita admisă de 25 de micrograme pe metru cub.

Singurul organism acreditat conform legii de monitorizare a calității aerului este rețeaua națională de monitorizare a calității aerului. Rețeaua independentă ne este nouă utilă doar că un reper pentru a trimite echipele de inspecție în zonele respective. Au fost întâlnite situații în care senzorii erau instalați la nivelul unor surse de poluare în București minoră, cum ar fi loc de fumat, coșul de evacuare, sobă, centrală termică, etc”, a mai spus Corlan.

Comisia Europeană a lansat până acum două proceduri de infringement pentru problema calității aerului din București.

CITEȘTE ȘI » SONDAJ București » Cele mai mari probleme în Capitală: infrastructura rutieră, poluarea și zgomotul

tranşă de vaccin

A doua tranşă de vaccin împotriva COVID-19, de peste 140.000 de doze, a ajuns în România

trenurile zapezi 2021

CFR Călători lansează ”Trenurile Zăpezii 2021”, din 4 ianuarie până pe 28 februarie 2021