România-Germania ar putea fi primul meci cu spectatori, de la startul pandemiei

România - Germania ar putea fi primul meci cu spectatori, de la startul pandemiei
România - Germania ar putea fi primul meci cu spectatori, de la startul pandemiei

România-Germania. Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunțat că ia în calcul deschiderea porților pentru microbiști la duelul din preliminariile CM 2022, programat pe pe 28 martie, de la ora 21:45, pe „Arena Națională”.

România face parte din Grupa J de calificare la CM 2022, alături de Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein. România-Germania e primul meci din grupă.

România-Germania s-ar putea disputa cu 30% prezență în tribune

Federația trebuie să comunice către UEFA până pe 5 martie ce scenariu va aplica la București pentru EURO 2020, referitor la numărul de spectatori prezenți la cele 4 meciuri organizate pe cel mai mare stadion al țării. Propunerea forului continental este ca meciurile să se desfășoare într-unul din 4 scenarii: capacitate de 100%, 50%, 30%,sau fără spectatori.

Astfel, FRF vrea să testeze varianta cu 30% la meciul România-Germania. Arena Națională are 55.634 de locuri, iar 30% ar însemna 16.690 de spectatori prezenți.

„Discutăm atât cu reprezentanții Guvernului, cât și cu cei ai Primăriei Capitalei și cu cei ai UEFA, astfel încât să putem până în primele zile din luna martie să înaintăm scenariul în care Bucureștiul se va afla. Noi ne dorim ca primul meci de echipă națională care se va desfășura cu suporteri – mă refer la 30% capacitate – să fie chiar România-Germania.

Avem un plan bine pregătit, ne-am consultat îndeaproape cu reprezentanții UEFA care s-au implicat în organizarea Supercupei UEFA de la Budapesta, care s-a jucat cu o capacitate de 30%. Lucrăm în acest scenariu. Ne dorim ca în luna iunie la București să avem 50-60% spectatori pe stadion. 

Bineînțeles, mai presus de orice vom pune siguranța și sănătatea spectatorilor. Rămâne de văzut cum va decurge întreaga campanie de vaccinare, dacă vom fi nevoiți să aplicăm diferite metode de screening la intrarea pe stadion. E un întreg plan în spatele acestei propuneri, așteptăm să avem o decizie”, a declarat Răzvan Burleanu, într-o conferință de presă.

România-Germania » FRF vrea să vaccineze jucătorii naționalei

Președintele FRF a mai declarat că are în vedere vaccinarea fotbaliștilor: „Planurile noastre așa sunt. În momentul de față așteptăm, este o chestiune de soft, pentru a ni se permite nouă ca Federație să creăm un cont pe platforma de vaccinare și de acolo se vor încărca toate informațiile jucătorilor și membrilor de staff tehnic”.

EURO 2020 la București, program complet:

EURO 2020 a fost reprogramat pentru vara lui 2021, din cauza pandemiei de coronavirus.

  • Pe 14 iunie, de la ora 18:00, în faza grupelor, se va juca Austria – Macedonia de Nord.
  • Pe 18 iunie, de la ora 15:00, în faza grupelor, se va disputa Macedonia de Nord – Ungaria.
  • Pe 22 iunie, de la ora 18:00, în faza grupelor, va fi duelul Ungaria – Austria.
  • Pe 29 iunie, de la ora 21:00, în optimile de finală, joacă locul 1 din grupa F (Portugalia, Franța sau Germania) contra locului 3 din grupa A, B sau C (de exemplu, ar putea fi Turcia, Rusia, Danemarca sau Austria).

Arena Națională din București ar trebui să găzduiască toate aceste partide.

“UEFA lucrează cu cele 12 orașe implicate în turneul final pentru adoptarea unor scenarii în vederea disputării meciurilor de la EURO 2020. Cele patru scenarii pregătite sunt: stadion deschis integral, stadion deschis cu o capacitate de cel puțin 50%, stadion deschis cu o capacitate cuprinsă între 20% și 30% și stadion cu porțile închise. Fiecare oraș va alege, împreună cu UEFA, două scenarii după care să se ghideze în perioada următoare. UEFA va comunica în luna martie ce fel de scenariu va fi aplicat în fiecare oraș”

Comunicat UEFA

Citește și » Spectacole deschise publicului și la Nottara, Bulandra, Teatrul de Comedie și Teatrul Mic » Ocuparea locurilor se face în ordinea sosirii

Superpovești din București

„Superpovești din București”, proiect interactiv: copiii și adolescenții rescriu legendele Capitalei

CSM București

Adio bani publici pentru CSM București? Ce anunț a făcut primarul Nicușor Dan