Adio bani publici pentru CSM București? Ce anunț a făcut primarul Nicușor Dan

CSM București

După ce i-a pus pe cei de la STB să dea jos denumirea Primăriei Capitalei de pe mijloacele de transport public din București, primarul Nicușor Dan a făcut o vizită la clubul CSM București și i-a anunțat că vrea să atragă mai mulți bani din mediul privat pentru finanțarea echipei de handbal feminin.

  • CSM București este finanțată în mare parte de Primăria Capitalei și au existat dezbateri aprinse despre necesitatea unui club sportiv profesionist în portofoliul unei administrații publice;
  • Cristina Neagu, liderul de la CSM și cea mai bună jucătoare de handbal feminin din lume, este în topul celor mai bine plătiți „bugetari” din România, ea câștigând 18 mii de euro pe lună, conform Digi24;
  • Totuși, Cristina Neagu nu a câștigat niciodată Liga Campionilor cu CSM.

Nicușor Dan: „CSM București nu merita starea de incertitudine din ultimii doi ani”

Pe acest fond, primarul general Nicușor Dan a anunțat că e foarte necesar ca CSM București să facă rost de bani privați.

„O componentă importantă a muncii mele de până acum a fost să încerc să reclădesc încrederea în Primărie. A constructorilor, a creditorilor, a Comisiei Europene, a ONG-urilor, a mediilor profesionale. Toţi cer Primăriei doar predictibilitate şi seriozitate.

Asta am făcut şi în seara asta cu echipa de handbal feminin de la CSM Bucureşti. O echipă de profesioniste, între primele din Europa, care nu au meritat starea de incertitudine care durează de aproape doi ani. Cu acordul majorităţii din Consiliul General, am asigurat echipa de stabilitate financiară în 2021. Echipa de handbal feminin este un element important de promovare a oraşului. Avem de îmbunătăţit marketingul pentru a aduce mai mulţi bani privaţi la echipă.

În sensul acesta, am decis să înlăturăm inscripţia Primăria Capitalei de pe echipamentele de joc, în primul moment în care regulamentele competiţiilor ne-o vor permite„, a scris edilul pe facebook, marți.

Disparația mărcii Primăria Capitalei de pe tricourile celor de la CSM București înseamnă că administrația vrea să joace un rol diminuat, minor, în dezvoltarea ulterioară a clubului, ceea ce implică restrângerea finanțării din bani publici.

Nicușor Dan a anunțat că în perioada următoare va veni cu o strategie pentru sport.

Marca „Primăria Capitalei” dispare de pe mijloacele de transport în comun

În urmă cu o săptămână, primarul a anunțat că vehiculele STB nu vor mai avea înscripționate marca „Primăria Capitalei” și că spațiul rezultat va fi vândut pentru reclamă.

„Vehiculele destinate transportului public local vor fi decolantate, iar spațiul respectiv va fi vândut pentru reclame comerciale. E vorba de vehiculele STB pe care scrie acum Primăria Capitalei. Știm cu toții că sunt ale primăriei, nu e nevoie ca acest lucru să fie scris peste tot. N-am înțeles niciodată de ce s-a decis așa ceva, dar foarte probabil are legătură cu cultul personalității fostului primar”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Citește și:

Un expert din New York oferă 3 măsuri pentru traficul din București. Îl consiliază gratuit pe primarul Nicușor Dan

Nicuşor Dan: “Reparaţiile la acoperişul retractabil de la Arena Națională au fost finalizate”

România - Germania ar putea fi primul meci cu spectatori, de la startul pandemiei

România-Germania ar putea fi primul meci cu spectatori, de la startul pandemiei

tulpina din Marea Britanie

4 lucruri de știut despre tulpina din Marea Britanie. „În 3 luni, va fi dominantă în București”