Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a declarat că vor trebui promovate în Consiliul Local hotărâri care să reglementeze cum se va face salubrizarea în această zonă administrativ-teritorială, după ce taxa de habitat introdusă de vechea administraţie a fost anulată de instanţă.
Potrivit acestuia, modul în care se vor realiza salubrizarea şi deszăpezirea va fi unul dintre cele mai importante subiecte pe agenda sa săptămâna viitoare.
„Vom vedea care e stadiul inclusiv pentru caietul de sarcini pentru selectarea unui nou operator, pentru că acest caiet de sarcini se baza din păcate foarte mult pe actuala taxă de habitat şi odată ce taxa habitat a fost anulată o să vedem dacă caietul de sarcini poate fi refăcut”
Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2
Detalii despre salubrizarea din Sectorul 2
„Curtea de Apel ne-a dat dreptate şi a anulat această hotărâre privind taxa asta, care e pur şi simplu foarte nocivă pentru Sectorul 2. Felul în care se întâmplă şi faptul că nimeni din Primărie nu se aştepta ca taxa să fie anulată vor duce la probabil nişte mici poticneli sau mai mari poticneli cu privire la continuarea serviciului de salubrizare şi cu privire la finanţarea acestuia, pentru că, în ceea ce priveşte pregătirea Primăriei pentru această situaţie, ea e zero”, a spus Radu Mihaiu.
Daniel Băluță anunță că desființează taxa de salubrizare
Primăria Sectorului 4 desființează taxa de salubrizare pentru toți utilizatorii acestui serviciu, până cel târziu la data de 1 martie 2021, anunță instituția într-un comunicat de presă. Taxa de salubrizare a fost una dintre cele mai controversate decizii ale administrației locale din ultimii 4 ani. În 2018, aceasta a fost majorată de la circa 5 lei la 12 lei, dar PNL a anulat majorarea în instanță, iar Primăria trebuia să dea banii încasați în plus cetățenilor, lucru care nu s-a întâmplat.
După desființarea taxei, fiecare asociație de proprietari, persoană fizică sau juridică va contracta individual servicii de salubrizare de la operatorul economic licențiat, aceasta reprezentând o modalitate prin care contravaloarea facturii lunare va putea fi zero, în contextul în care se va realiza colectarea selectivă.
64 tone deșeuri au fost colectate de pe străzi
Primăria Sectorului 2 a colectat în septembrie, de pe străzi circa 64 tone deșeuri voluminoase (piese de mobilier, tâmplărie, geamuri, parchet, aparate electrocasnice etc.) în cadrul campaniei de curățenie organizată lunar de către domnul primar Toader Mugur Mihai.
Locuitorii sectorului 2 sunt invitaţi, în ultima zi de sâmbătă din fiecare lună, să depună în faţa imobilelor în care locuiesc, toate aparatele, echipamentele și obiectele voluminoase de care nu mai au nevoie pentru a fi ridicate gratuit de societatea de salubrizare S.C. Supercom S.A.
Citește și » Fără târg de Crăciun la București, în 2020! Nicușor Dan: “Suntem pe marginea prăpastiei”