Vaccin anti-covid. Klaus Iohannis: „Ne aşteptăm să ajungă în primul trimestru al lui 2021”

Vaccin anti-covid

Vom avea vaccin anti-covid! Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, după întâlnirea cu mai mulţi specialişti din sănătate pe tema gestionării epidemiei de COVID-19, că autorităţile se aşteaptă ca vaccinul anti-COVID să ajungă în România în primul trimestru al lui 2021

Acesta a afirmat că România va primi peste 10 milioane de doze de vaccin anti-covid, într-o primă etapă.

Primele vor fi vaccinate cadrele medicale şi cei din grupele de risc. Iohannis a precizat că vaccinarea populaţiei va începe în primăvară

Conform lui Klaus Iohannis, noul vaccin anti-covid are nevoie de condiţii speciale de transport şi depozitare, el făcând apel la unităţile medicale să se pregătească. Preşedintele a subliniat că situaţia epidemiologică la nivelul statelor europene se degradează rapid şi că România se confruntă cu cifre îngrijorătoare, iar autorităţile se adaptează cu noi măsuri

Vaccin anti-covid. Cine-l face și cum?

”Am discutat despre găsirea celor eficiente soluţii, de la medicul de familie până la medicul de spital. Totodată, pentru a combate dezinformarea, e absolut necesar un proces de comunicare clar şi transparent. Ministrul Sănătăţii mi-a prezentat pe larg strategia vaccinării în România, precum şi reţeaua de stocare şi distribuţie”, a afirmat preşedintele, citat de Știrile Pro TV.

„Am solicitat ministrului Sănătăţii să asigure stocurile de care va fi nevoie şi să asigure personalul necesar pentru vaccinul anti-covid”

Klaus Iohannis, președintele României

Iohannis a adăugat că dezvoltarea unuia sau a mai multor vaccinuri împotriva COVID-19 va fi esenţială pentru controlul pandemiei şi relansarea economiilor, dar până la apariţia acestora e necesară respectarea măsurilor de prevenţie purtarea măştilor, igienizarea mâinilor, respectarea distanţării şi munca de acasă, acolo unde este posibil.

”Situaţia epidemiologică de la nivelul tuturor statelor europene se degradeaază rapid, iar populaţia e expusă unui risc major de infectare cu SARS-CoV-2.

În acest context, ne punem cu toţii mari speranţe în dezvoltarea cât mai curând posibil a unui vaccin anti covid, sigur şi eficient, iar eforturile la nivel internaţional confirmă dorinţa tuturor de a avea acest vaccin. România e parte a colaborării pentru furnizarea la nivel european”, a mai declarat preşedintele.

Citește și » Parcurile se închid pe timpul nopții! Decizia urmează să fie luată la nivel național

euro 2020

Bucureștiul ar putea pierde meciurile de la Euro 2020

Cele mai tari cafenele din București

Cele mai tari cafenele din București » De la cereal și juice bar la locații „instagramabile”