Se anunță o iarnă grea, cu multe avarii în București

avarii în București

Avarii în București! Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că în ultimele zile a existat o „situaţie mai grea” a sistemului de termoficare.

Motivele? Din cauza scăderii bruşte a temperaturii şi a faptului că starea actuală a reţelei de distribuţie nu permite variaţii mari de presiune.

„În aceste ultime zile, am avut o situaţie mai grea decât o să fie în această iarnă, pentru că a fost o diferenţă mare de temperatură în jos, iar pentru că reţeaua este aşa cum este, nu se poate opera cu schimbări mari de presiune, pentru că ar plesni mult mai mult decât plesneşte în mod curent. Ritmul în care a fost crescută presiunea a fost mai mic şi mulţi bucureşteni au avut de suferit. Nu este ceva ce se va întâmpla. O să avem avarii în București”, a declarat Nicușor Dan, la prima ședință de Consiliu General.

Call-center pentru avarii în București

Edilul șef al Bucureștiului a menţionat că la nivelul Primăriei a fost înfiinţat un call-center, pentru a furniza cetăţenilor informaţii despre avarii.

Totodată, a reamintit că priorităţile sale sunt reprezentate de: sănătate, termoficare şi situaţia financiară a Primăriei. Dan a subliniat că în domeniul sănătăţii există o colaborare cu direcţiile de sănătate publică.

„Lucrul cel mai important care s-a întâmplat, în opinia mea, este că în momentul acesta anchetele epidemiologice sunt la zi şi deciziile de carantinare şi de izolare se trimit la zi, iar asta şi datorită oamenilor pe care i-am detaşat de la ASSMB la DSP. Testările se fac la zi, şi datorită oamenilor pe care i-am detaşat de la ASMMB către Ambulanţa Bucureşti-Ilfov”

Nicușor Dan, Primar București

Avarii în București și în anii viitori?

Nicușor Dan a ținut să reamintească că a fost semnat un contract de finanţare de 300 de milioane de euro pentru modernizarea unei porţiuni din reţeaua principală de distribuţie şi că există promisiunea semnării unui alt contract, de 200 de milioane de euro, în baza PNRR.

termoficare

”În ceea ce priveşte termoficarea, am semnat contractul de finanţare 300 de milioane de euro pentru modernizarea primei bucăţi a reţelei principale, avem promisiunea de a semna un contract de 200 milioane euro pe PNRR. Există un call-center aici la etajul 2 în Primărie, astfel încât să reuşim să informăm cetăţenii despre problemele care apar pe reţea şi să fie fiecare dintre noi la curent cu ce se întâmplă”, a afirmat acesta.

Citește și » 50.000 de mașini abandonate vor fi ridicate din București!

meşteri populari

60 de meşteri populari participă la târgul „Bătrânii de iarnă”, de la Muzeul Ţăranului Român

apartament

55% dintre bucureştenii care locuiesc cu chirie nu au în plan să-şi cumpere un apartament în 2021