Primarul Clotilde Armand a strâns gunoiul din Piața Amzei, împreună cu voluntari. Război cu Romprest

Strângere gunoi Sectorul 1, foto: facebook Clotilde Armand
Strângere gunoi Sectorul 1, foto: facebook Clotilde Armand

Primarul din Sectorul 1 al Capitalei, Clotilde Armand, este într-un război cu compania de salubritate Romprest, pe care o acuză că cere sume nejustificate pentru a ridica gunoiul lăsat pe străzi.

Concret, Clotilde Armand spune că Romprest cere bani pe baza unor facturi cu nereguli. Compania ar fi lăsat intenționat gunoiul neridicat de pe străzile din Sectorul 1, acuză primarul, care s-a deplasat alături de mai mulți voluntari în Piața Amzei și a strâns mai mulți saci de gunoi.

În mandatul lui Dan Tudorache, primăria Sectorului 1 nu ar mai fi plătit facturile timp de 4 luni, ceea ce ar fi dus la datorii de 80 de milioane de lei, conform hotnews.ro. Acum, instituția condusă de Clotilde Armand nu are banii necesari achitării facturilor, însă acuză și nereguli privind contractele. Primarul în vârstă de 47 de ani a anunțat pe facebook că va depune plângere la Parchet.

Postarea de pe facebook a primarului Clotilde Armand:

„Am strâns astăzi împreună cu actorii, voluntarii și cetățenii revoltați de situația pe pe care o vedem și o trăim gunoiul din piața Amzei. În Sectorul 1 este plin de gunoi lăsat ostentativ pe străzi și trotuare de prestatorul de servicii de salubrizare pentru că acesta are impresia că noi vom ceda și vom plăti niște facturi emise nelegal.

O spun foarte ferm: nu vom ceda în fața nimănui. Pe mine nu mă interesează cum au procedat înainte această companie cu foștii edili, pe mine mă interesează să își respecte contractul și legea. Din informațiile mele s-au trimis facturi către primărie la suprapreț. Acest serviciu de salubrizare ne costă un sfert din bugetul local anual. Este o sumă fantastică pe care comunitatea o plătește să fie curat în sector. Și vedeți cât de curat este… Am ajuns să le facem noi treaba astăzi în piața Amzei. Pe banii noștri.

Eu nu voi plăti din bugetul local ceva care deja a fost plătit, eu nu voi accepta să fim luați de proști de această companie care emite facturi nelegale Primăriei. Este inadmisibil să trateze cu atâta tupeu comunitatea locală. Repet: nu vom face nici un pas în spate în lupta noastră cu cei care încearcă să fenteze legea. Iar pentru asta voi depune la Parchet o nouă plângere.

Mulțumesc Marius Manole pentru civismul tău, mulțumesc locuitorilor care au fost astăzi prezenți lângă noi.

PS: În imagini este doar o mică parte din ce am strâns.”

Citește și:

Cât costă un test COVID? Iată lista de prețuri la 15 clinici din București

Audit la Primăria Sectorului 1. Ministerul de Finanțe verifică mandatul lui Dan Tudorache

Genți Hermès

Genți Hermès, modelul preferat al vedetelor, într-o licitație exclusivistă, la București

Pădurea Amazoniană

Descoperire uluitoare în Pădurea Amazoniană: picturi rupeste vechi de peste 12.000 de ani