George Copos, investiție de 25 de milioane de euro în centrul Bucureștiului. Ce clădire simbol de pe Calea Victoriei modernizează

George Copos, investiție de 25 de milioane de euro în centrul Bucureștiului
George Copos, investiție de 25 de milioane de euro în centrul Bucureștiului

George Copos, unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri de pe piața locală, vrea să modernizeze hotelul „Athenee Palace”, situat pe Calea Victoriei, în centrul Bucureștiului.

  • În vârstă de 67 de ani, George Copos ar fi dispus să bage 25 de milioane de euro pentru reabilitarea clădirii, o parte din bani venind din împrumuturi, iar cealaltă din fonduri proprii;
  • Copos, fost patron al clubului de fotbal Rapid București, va renova 132 de camere construite în 1965. Acest proiect a început în octombrie 2020 și se va termina în mai 2021.
  • A doua fază a acestui proiect va începe în septembrie 2021 și va viza reabilitarea părții vechi a clădirii, ridicată în 1914, notează Ziarul Financiar.

Proiectul se va desfășura în două etape. Prima a început în luna octombrie 2020 și se va finaliza în mai 2021. Aceasta presupune renovarea celor 132 de camere construite în 1965. A doua etapă, care va începe după festivalul „George Enescu”, care are loc în septembrie, constă în reabilitarea fațadei din aripa veche, construită în 1914, potrivit Ziarul Financiar.

George Copos: „Athenee Palace este un monument-simbol al «Micului Paris»”

„Într-o perioadă în care suntem afectați sever de pandemie, am ales să privim înainte și să ne concentrăm pe viitor. Obiectivul nostru este ca Athenee Palace, acest monument-simbol al «Micului Paris», să rămână o emblemă pentru Bucureștiul generațiilor ce vin. Lucrările precedente de renovare au avut loc după războaie și mari confruntări. Situația de acum este chiar mai provocatoare, pentru că războiul cu pandemia a determinat prima închidere din istoria hotelului, în perioada stării de urgență din 2020”

George Copos pentru Ziarul Financiar
  • Athénée Palace Hilton a fost construit în 1914 și este afiliat rețelei Hilton Hotels & Resorts. Este localizat în centrul orașului, pe strada Episcopiei, nr. 1-3, în imediata apropiere a Ateneului Român, a Palatului Regal și a Pieței Revoluției.
  • A fost relansat în 1996, are 272 de camere, un restaurant cu specific italian, o cafenea și un bar englezesc, centru de afaceri, săli de conferință, centru de fitness și zonă de shopping. A fost renovat înainte de 2005, pentru suma de 42 milioane dolari.
  • Acționarul principal este Ana Hotels, companie deținută de omul de afaceri George Copos, cu peste 90% și SC Tehnofrig Palace SA, SIF Oltenia și Tempus Invest SRL cu circa 10%.

Citește și:

Calea Victoriei și primul semafor din București: strania combinație de om-mecanism

Teatrul Național București și intrarea interesantă de la Hotel Novotel, pe Calea Victoriei

bucuresti

București – capitala cu cel mai oribil trafic din lume. Câte ore pierd anul șoferii în trafic

metroul bucureștean

Ce investiții se fac la metroul bucureștean: 1 miliard de euro buget pe următorii 4 ani. Cât s-a alocat în 2021