Se scumpește taxa anuală de parcare în București. Propunerea primarului de la Sectorul 2: „Undeva la 300-600 de lei pe an”

taxa anuala de parcare
Primul de la Sectorul 2, Radu Mihaiu, vrea ca taxa anuală de parcare în București să fie mărită.

Primul de la Sectorul 2, Radu Mihaiu, vrea ca taxa anuală de parcare în București să fie mărită. Acesta spune că s-a consultat cu ceilalți primari de sector din Capitală, dar și cu Nicușor Dan, primarul general.

  • Taxa anuală de parcare în București nu ar mai fi fost actualizată de peste 15 ani, susține Radu Mihaiu;

„Taxa anuală de parcare în București trebuie să ajungă undeva la 300-600 de lei”

„Unii dintre voi au fost supăraţi pe mine pentru că le-am spus că taxa pe parcare trebuie să crească. Susţin în continuare acest lucru: taxa pe parcare trebuie să crească. Avem niveluri ale taxei de parcare de 58,4 lei sau de 79 de lei, dacă stăm un pic mai central. Aceste sume sunt pe an. Sunt nişte sume foarte mici, pentru un bun care este al tuturor, până la urmă. Spaţiul public este un bun al tuturor, iar în condiţiile în care avem atât de multe maşini, să avem acest privilegiu, de a avea un loc de parcare aproape gratis, nu cred că se mai justifică şi este cazul să creştem puţin taxa de parcare. Avem o discuţie în acest cu toţi primarii de sectoare din Bucureşti şi cu primarul general. Vom pune în dezbatere şi nivelul chiriei anuale a parcării pe cele trei zone, iar ce discutasem cu toţii şi părea să fie o soluţie agreată de toţi primarii este să ajungem cu nivelul parcării undeva între 300-600 de lei pe an”, a declarat Radu Mihaiu, conform Digi24.ro.

Despre aceeași inițiativă a vorbit și primarul de la Sectorul 1, Clotilde Armand, care era nemulțumită că taxa anuală de parcare din zonă poate fi și de doar 76 de lei.

50.000 de mașini abandonate vor fi ridicate din București!

Măsura primarului de la Sectorul 2 face parte dintr-o reformă generală plănuită pentru locurile de parcare din București.

E plin de mașini abandonate sau parcate ilegal, în București. Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, susţine că va începe ridicarea lor imediat după promulgarea legii care dă posibilitatea ridicării maşinilor parcate ilegal. Detaliile despre planul lui Nicușor Dan sunt aici.

Citește și:

Radu Mihaiu (primar Sector 2) vrea să desființeze gardurile care împrejmuiesc spaţiile verzi din jurul blocurilor

Biblioteca Națională a României se închide o lună

Barack Obama

Documentarul „Colectiv”, printre filmele preferate de Barack Obama în 2020

facebook

Schimbări majore făcute de Facebook în Europa, de la 21 decembrie. Ce se întâmplă cu Messenger și Instagram