„Tramvaiul de poveste” va circula până pe 2 ianuarie 2021 în București

Tramvaiul de poveste

Până pe 26 decembrie, „Tramvaiul de poveste” din Capitală, un model de epocă ornat special pentru Crăciun, va circula pe o rută dedicată în intervalul orar 16:00-21:00.

„Tramvaiul de poveste” va pleca din Piaţa Presei, va parcurge Bulevardul Expoziţiei, Bulevardul Ion Mihalache, și va ajunge în Piaţa Victoriei, cu întoarcere la Gara Basarab.

Accesul în „Tramvaiul de poveste” se va face în limita locurilor disponibile, în cazul copiilor fiind permis un singur însoţitor. STB, societatea care se ocupă de transportul public în București, va pune la dispoziţia călătorilor dezinfectant şi măşti de protecţie.

tramvai de poveste
Tramvaiul de poveste care va circula pe străzile Bucureștiului, foto: STB

„Într-un an dificil, cu multe schimbări şi situaţii neprevăzute, ne dorim, mai mult ca oricând, să colindăm Bucureştiul în haine de sărbătoare pentru a menţine viu spiritul Crăciunului în vremuri greu încercate. Astfel, dorim să le reamintim călătorilor noştri cât de important este să fim mai buni, mai generoşi şi mai empatici cu cei din jurul nostru atât în această perioadă, cât şi pe tot parcursul unui an. În acelaşi timp, vrem să transmitem un mesaj de solidaritate, speranţă şi să asigurăm un mediu vesel şi luminos tuturor celor care aleg să participe la povestea noastră şi să călătorească cu tramvaiul în aceste zile de sărbătoare. Copiii sunt cei care întregesc acest tablou idilic, astfel încât ne dorim să le aducem multe zâmbete şi multă bucurie în suflete prin această iniţiativă, demersul nostru fiind în primul rând dedicat lor” directorul general STB SA Mihai Petcu.

Directorul general STB Mihai Petcu, citat de stirileprotv.ro

Ce traseu va avea „Tramvaiul de poveste” din București spre finalul anului


În intervalul 27 decembrie 2020 – 2 ianuarie 2021, „Tramvaiul de poveste” va avea câteva trasee speciale:

  • 27 decembrie – va circula pe traseul liniei 10,
  • 28 decembrie 2020 – va circula pe traseul Piaţa Victoriei – Obor – Sfântul Gheorghe,
  • 29 decembrie – va circula pe traseul Dudeşti – Mărăşeşti – Piaţa Unirii,
  • 30 decembrie – va circula pe traseul Şura Mare -Parcul Carol – Piaţa Unirii,
  • 31 decembrie 2020 – va circula pe traseul Piaţa Unirii – Trafic Greu – Ghencea,
  • 1 ianuarie 2021 – va circula pe traseul liniei 10,
  • 2 ianuarie 2021 – va circula pe traseul Piaţa Victoriei – Obor – Sfântul Gheorghe.

Când a fost instalată prima linie de tramvai din București

Barbu Vlădoianu, primul primar al Bucureștiului, a inaugurat în decembrie 1872 prima linie de tramvai din București, între Gara de Nord, denumită pe atunci Gara Târgoviștei, și bariera Moșilor. 

Citește și:

Se scumpește taxa anuală de parcare în București. Propunerea primarului de la Sectorul 2: „Undeva la 300-600 de lei pe an”

Compania auto Tesla deschide un centru în București. Ce angajări face compania lui Elon Musk

primul primar al Bucureștiului

Cine a fost primul primar al Bucureștiului. Care a fost cel mai longeviv

Oratoriul bizantin de Crăciun

Filarmonica George Enescu prezintă Oratoriul bizantin de Crăciun de Paul Constantinescu, online, de la ora 19:00, în ajunul Nașterii Domnului