Exemplul Marea Britanie: cum a coborât numărul de cazuri de COVID-19 după una dintre cele mai agresive campanii de vaccinare din lume

marea britanie
London Bridge în Marea Britanie

Kwasi Kwarteng, ministrul de afaceri din Marea Britanie, a spus că „până la finalul săptămânii, jumătate din populație va fi fost vaccinată”. Oficialul se referă la numărul de britanici care au primit cel puțin o doză de ser anti-COVID-19.

  • Din datele oferite de guvernul britanic, 25 de milioane de oameni au primit cel puțin o doză de vaccin, dintre care 1.6 milioane au primit-o și pe a doua;
  • Discrepanța arată viteza cu care s-au mișcat autoritățile din Marea Britanie, una dintre cele mai puternic lovite țări din Europa de pandemia de coronavirus.

Scădere masivă în numărul de cazuri COVID-19 în Marea Britanie

Kwasi Kwarteng a explicat cum campania de vaccinare agresivă din Regat a dus la o scădere masivă a numărului de cazuri. Asta, în condițiile în care în Europa procentele unei țări ating arareori 10% din populație vaccinată.

Numărul de cazuri noi a coborat de la 45.000 de mii la mijlocul lunii ianuarie la doar 5.000, în timp ce numărul de decese a avut aceeași coborâre accelerată în perioada de timp menționată, de la 1000 pe zi la 110 ieri.

Marea Britanie are doar două vaccinuri aprobate, pe cel de la Pfizer-BionTech, Moderna și AstraZeneca, cel care produce o investigație majoră dincolo de Canalul Mânecii, în Uniunea Europeană.

De la începutul pandemiei de COVID-19, Regatul Unit a înregistrat peste 4.2 milioane de cazuri și peste 126.000 de decese.

Citește și:

Care e cel mai vechi vaccin din istorie? Povestea fascinantă care traversează globul, de la China Antică la Anglia modernă

Vaccinul Moderna oferă protecție împotriva tulpinilor noi din Anglia și Africa de Sud, dar compania lucrează pentru un rapel îmbunătăți

cei mai inalti oameni

Cine sunt cei mai înalți oameni de pe Pământ? Cu cât a crescut media de înălțime în ultimii 100 de ani

cristian tudor popescu

Cristian Tudor Popescu se vaccinează cu AstraZeneca: „Nu l-am cerut eu. Așa mi-a căzut”