1 iunie. Recomandări speciale pentru cei mici, de Ziua Internaţională a Copilului

1 iunie

1 iunie, Ziua Internaţională a Copilului, se aproprie, iar bucurestiri.ro îți oferă o mulțime de locuri unde poți merge cu copilul tău să se distreze. Aici ai toate informațiile de care nevoie. Distracție plăcută!

Spectacolul pentru copii „Cartea cu jucării”, de Tudor Arghezi, la Teatrul Evreiesc de Stat

Spectacolul pentru copii „Cartea cu jucării”, de Tudor Arghezi, este programat pe 1 iunie, la ora 11.00, la Teatrul Evreiesc de Stat.

Din distribuţie vor face parte: Luana Stoica, Viorica Predica, Iolanda Covaci, Cristina Cîrcei, Neculai Predica, Viorel Manole, Marius Călugăriţa şi Mircea Drîmbăreanu, acompaniaţi de orchestra TES: Bogdan Lifşin, Rodica Gancea, Sergiu Marin, Mihai Pintenaru şi Feras Sarmini.

Tudor Arghezi (1880-1967) este cunoscut pentru scrierile sale în teatru, proză, poezie şi pamflete, dar şi pentru titlurile care se adresează copiilor.

Cele mai cunoscute volume ale sale sunt: „Cuvinte potrivite” (1927), „Flori de mucigai” (1931), „Cartea cu jucării” (1931), „Cărticica de seară” (1935), „Cimitirul Buna-Vestire” (1934), „Lina” (1942), „Bilete de papagal” (1946), „1907 – Peizaje” (1955), „Cântare omului” (1955).

Spectacolul „Păcală şi Tândală”, de 1 iunie, la Teatrul Muzical Ambasadorii

Spectacolul „Păcală şi Tândală” va fi prezentat, pe 1 iunie, de Ziua Internaţională a Copilului, la Teatrul Muzical Ambasadorii din Bucureşti.

Musicalul „Păcală şi Tândală”, o comedie dinamică plină de învăţături, este regizat de Atila Vizauer.

Decorul şi costumele sunt create de Viorica Petrovici, iar coregrafia este semnată de Alis Gheorghe.

Membrii grupului vocal „Ludovic Spiess” care dau viaţă personajelor sunt: Bogdan Şerban (Păcală), Octavian Ene (Tândală), Silviu Alexandru Mihăilă, Andreea Bucur-Blidariu, Sergiu Neamţu şi Andrei Ştefan Racu.

Colorata lume a mediului rural (cu nuntaşi, negustori, ţărani şi megieşi) este întregită de Alis Gheorghe, Ana Mihai, Octavian Iuga, Constantin Chiţa, Silvia Ionaşcu, Alexandru Mălăeru, Doru Farmazon, Daniel Goliţă, Carmen Mărgărit, Monica Andreea Cosma şi Remus Tegzeş, balerini ai Teatrului Muzical Ambasadorii.

1 iunie
Spectacol de 1 iunie

Reprezentaţia din 1 iunie este programată să înceapă la ora 18:00. Sala va fi ocupată în proporţie de 50%, în conformitate cu măsurile în vigoare.

„Copilăria lui Mozart”, de Ziua Copilului la Teatrul Odeon

Două spectacole „Clasic e fantastic – Copilăria lui Mozart” sunt programate pe 1 iunie la Teatrul Odeon, începând cu ora 11.00 şi ora 18.00.

Spectacolul muzical, adresat copiilor între 4 şi 10 ani, este primul din seria „Copilăria marilor muzicieni” şi se joacă de 8 ani.

Povestea spune că doi şoricei Sică şi Rică au trăit în biblioteca lui Wolfgang Amadeus Mozart. Astăzi, bătrânul Sol povesteşte ce lucruri minunate a aflat de la stră-stră-strănepoţii lui despre copilăria acestui mare compozitor, despre bucuriile şi tristeţile lui, despre munca obositoare de zi cu zi în faţa instrumentului studiat.

Din distribuţie fac parte: Alexandra Laura Badea, Monica Ciută, Selina Colceru, Filip Ristovski, Irina Sârbu, Alexandru Unguru.

copilaria mozart 3
Spectacol de 1 iunie

Pianistă este Raluca Ouatu, violonistă – Monica Buştean, concepţia păpuşilor este realizată de Aurelia Bădulescu iar decorul şi costumele – Valeria Cristia şi Sânziana Tarţa. Regia spectacolului este semnată de Monica Ciută.

„Clasic e fantastic – Copilăria lui Mozart” a fost realizat în parteneriat cu Asociaţia Clasic e fantastic. Preţul unui bilet este 25 de lei pentru adulţi şi 15 lei pentru copii.

Concertele cu public, reluate la Sala Radio în luna iunie

Concertele cu public vor fi reluate la Sala Radio în luna iunie, iar biletele pentru acestea vor fi puse în vânzare pe 31 mai, anunţă instituţia.

După câteva luni în care toate evenimentele stagiunii au fost transmise live de la Sala Radio – pe calea undelor şi online – publicul va reveni fizic în sală pe 4 iunie.

Pentru a fi asigurată siguranţa spectatorilor şi a fi respectate normele în vigoare, sala va fi ocupată în proporţie de 30%. Nu va fi necesară prezentarea unui certificat de vaccinare sau a unui test. Accesul la concertele organizate la Sala Radio este permis până la ora 18:50 şi publicul este rugat să respecte cu stricteţe regulile de acces afişate la intrarea în incinta clădirii şi pe site-ul orchestreradio.ro.

05. 1 iunie la Sala Radio Foto. Alexandru Dolea
Sala Radio se deschide de la 1 iunie

Primul concert pentru care se vor putea achiziţiona bilete este cel prezentat de Orchestra Naţională Radio pe 4 iunie 2021, cu un program Mozart şi Schubert dirijat de Lubnan Baalbaki (Liban). Solistă va fi pianista Sînziana Mircea.

Biletele în format electronic pentru toate concertele lunii iunie vor fi puse în vanzare începând cu data de 31 mai, pe iabilet.ro. Ele pot fi cumpărate şi de la casa de bilete a Sălii Radio începând cu 2 iunie.

Domeniul Regal Săvârşin, deschis publicului de 1 iunie

Domeniul Regal Săvârşin va fi deschis publicului, marţi, de Ziua Copilului, între orele 9.00 şi 18.00, anunţă pe Facebook familia regală a României.

Vor putea fi vizitate Parcul Regal, Satul Regal, Muzeul Automobilului şi Magazinul de Suveniruri.

Satul regal cuprinde Muzeul Regal al Automobilului, aflat în clădirea restaurată a garajului regal, Atelierul Auto al Regelui Mihai, aflat în aceeaşi clădire în care a fost în anii 1940, Spălătoria şi Călcătoria, aflate şi ele în clădirea lord in 1940, Casa Musafirilor, Casa Ceaiului, Casa Intendentului (rămasă aceeaşi cu cea din anii 1940), Casa Tehnică şi Magazinul de Suveniruri.

În afară de Casa Ceaiului, celelalte clădiri au fost restaurate, cu mijloace proprii, cu materiale şi cu meşteri locali, în anii 2011-2017. Construcţia lor datează probabil de la începutul anilor 1900, dar nu este exclus să fie cu câteva zeci de ani mai în vârstă.

Satul Regal şi Parcul Regal sunt deschise vizitărilor în grupuri ghidate.

Domeniul Regal continuă să fie deschis vizitatorilor în fiecare săptămână, vinerea, sâmbăta şi duminica, între orele 9.00 şi 18.00.

CITEȘTE ȘI » Maratonul Vaccinării la Sala Palatului și Biblioteca Națională a României – ediția 2

Maratonul Vaccinării

Maratonul Vaccinării la Sala Palatului și Biblioteca Națională a României – ediția 2

Cu copiii în București - Grădina Zoologică și Ferma animalelor

Locuri unde să ieși cu copiii în București